شهـــــــــر من میــــــــــــامی

امیدوارم بتونم در راستای شناساندن اقلیم میامی این شهر فراموش شده به عموم عزیزان علاقه مند و دلسوز گامی هرچند کوتاه اما استوار بردارم در همین خصوص اقدام به راه اندازی و نگارش وبلاگی با محتوای تاریخی ، اجتماعی ، جغرافیایی و فرهنگی نمود . این وبلاگ سعی دارد که نظری گذرا بر منطقه میامی افکنده تا از این دیدگاه چکیده اطلاعات بدست آمده از کتب قدیمی و جدید مرتبط با بحث و اطلاعات محلی پیران دنیا دیده و سرد و گرم چشیده که در این مورد عصای دست وراهنمای اینجانب خواهند بود را در اختیار همگان قرار دهد

 
عاشقی
نویسنده : مصطفی پزشکی - ساعت ٩:٠٢ ‎ق.ظ روز شنبه ٢۳ آبان ۱۳۸۸
 

نسیمی شاعر و عارف جان باخته ایی از شاگردان شیخ فضل الله نعیمی موسس نهضت نمد پوشان در قرن هفتم که بر علیه ظلم تیمورخانی که با تشبث به باورهای دینی و مذهبی مردم ظلم مضاعف و جان فرسایی را بر مردم حاکم کرده بودند .

عمال حکومت تیموری پس از مرگ وی با دستاویز نمودن احاکم شرعی توسط مفتیان وقت حکم بر مثله نمودن نسیمی دادند که وی حلاج وار پوست کنده شد و با قطع اعضای بدن جان باخت :

عاشقی

در کجا رسم بر این ست که عاشق نشوی؟
باغبان باشی و دل تنگ شقایق نشوی؟
بر کدامین سر خطی بنوشته است قلم
که سر خط چلیپای حقایق نشوی؟

در کجا رسم بر این است که عاشق گیرند؟
چاک پیراهن خونین شقایق گیرند؟
به کدامین سر تقصیر مقرر کردند
نوبت عاشقی از حس دقایق گیرند؟

در کجا رسم بر این است که مستان گیرند؟
حس میخوارگی از باده پرستان گیرند؟
این نه رسمیست پسندیده خدایا مپسند
که خلوص از دل اخلاص پرستان گیرند؟

در کجا رسم بر این است نسیمی نوزد؟
نفس باد صبا پیشه نسیمی نوزد؟
از خدا می طلبم صحبت روشن رایی *
اهتزازی که به هرکهنه نسیمی نوزد


 
 
آرام دل
نویسنده : مصطفی پزشکی - ساعت ٩:۱۸ ‎ق.ظ روز شنبه ۱٦ آبان ۱۳۸۸
 

تقدیم به عمه خانم

باشد که راهگشا باشد لبخند

«مولانا سرچشمه خوشی و ناخوشی ها را درونی می شمارد نه بیرونی ، او می گوید منبع جمیع خوشی ها، دل و ضمیر آدمی است و این ضمیر اوست که سایه و آثارش را بر اشیاء و امور خارجی می اندازد و باعث مطلوبیت آنها می شود؛ اما آدمی از سر جهل و نابخردی ، ابزار خوشی را با سرچشمه خوشی درهم می آمیزد و در نتیجه ابزار خوشی را منشائ خوشی می پندارد. او در تبیین این قضیه ، شخصی گرسنه را مثال می آورد که ساده ترین غذا، بیشترین لذت را برای او به بار می آورد و چون سیر شد، رنگین ترین غذاها در نظر او لذت نمی آفریند و چه بسا نفرت هم برانگیزد. پس اصل لذت در اندرون ماست و سایه آن بر موجودات خارجی می افتد و کشش بدان سوی پدید می آید. هر گاه آدمی به این حقیقت واقف نباشد، اصل و فرع را در هم می آمیزد و به بیراهه می رود

 

راه لذت از درون دان ، نه از برون

 

ابلهی دان جستن قصر و حصون

 

آن یکی در کنج مسجد، مست و شاد

 

وان دگر در باغ ، ترش و بی مراد

 

قصر چیزی نیست ، ویران کن بدن

 

گنج در ویرانی است ای میر من

 

این نمی بینی که در بزم شراب

 

مست آنگه شود، کو شد خراب؟

 

لطف شیر و انگبین ، عکس دل است

 

هر خوشی را آن ، خوش از دل حاصل است

 

شاهراه باغ جانها شرع اوست

 

باغ و بستان های عالم ، فرع اوست

 

اصل و سرچشمه خوشی آن

 

است آن زود تجری تحتهاالانهار خوان

 

تو خوشی و خبی و کان هر خوشی

 

تو چرا خود، منت باده کشی

 

ما عموما فکر می کنیم اگر شخص مجهز به همه امکانات زندگی باشد، دارای آرامش است. البته این امکانات نقش دارند ولی نه آن گونه که بتوانند آرامش واقعی را برای ما فراهم کنند. نمونه اش زندگی انسانهای امروزی است که در این عصر از بهترین امکانات رفاهی برخوردارند ولی درون آنها پر است از اضطراب و ناراحتی و خوددرگیری ، به گونه ای که حتی حاضر می شوند برای رهایی از وضع آشفته خود، دست به خودکشی بزنند.

 

در مقابل این گروه (که کم هم نیستند)، در طول تاریخ انسان هایی را می بینیم که با انواع سختی ها و مشکلات مادی روبه رو بودند؛ اما درونی آسوده و آرام داشتند و نه تنها آن سختی ها را منشائ خیر می دانستند، بلکه شکرگزار خداوند هم بودند چرا که سختی ها و مشکلات زندگی را وسیله آزمایش و امتحان خداوندی می دانستند و برای عبور موفق از مصائب ، به خداوند توکل می کردند. بنابر دیدگاه قرآنی تنها با یاد خدا دلها آرام می گیرد. در عرفان اسلامی و در نگره مولوی که تربیت یافته مکتب قرآنی است ، انسان برای این که بتواند به یاد خداوند باشد، باید در مرحله اول تعلقات را از خود دور کند، به تعبیر لطیفتر و ظریفتر باید دلبستگی به تعلقات را در خود زایل کند. پیداست هر قدر بندهای تعلقات را پاره کند، بیشتر به خداوند نزدیک می شود و بالطبع به آرامش بیشتری می رسد


 
 
گیاهان دارویی 1
نویسنده : مصطفی پزشکی - ساعت ۱:٥٠ ‎ب.ظ روز دوشنبه ۱۱ آبان ۱۳۸۸
 

مواد غدایی مفید برای انواع دردهابا توجه نوع بیماری !


سرتان درد می‌کند؟ 

ماهی بخورید.
ماهی
زیاد مصرف کنید. روغن ماهی به پیش گیری از سردرد کمک می‌کند.
زنجبیل هم با کاهش التهاب و درد عملکرد مشابهی دارد.


تب دارید؟
ماست میل کنید.

قبل از شروع فصل گرده افشانی ماست زیاد مصرف کنید.
همچنین بطور روزانه از عسل محلی منطقه خود میل کنید.



برای جلوگیری از سکته:
چای بنوشید.
با مصرف مرتب چای از رسوب چربی بر روی دیواره شریان‌ها جلوگیری کنید.
 (در مورد خودم چای اثر خوبی برای کاهش اشتها داشته و مانع اضافه وزن شده است.... چای سبز برای سیستم ایمنی فوق العاده است)!



بیخوابی دارید؟
عسل بخورید.
از عسل بعنوان داروی مسکن و آرام بخش استفاده کنید.

 

از جوشانده چای کوهی استفاده کنید براب بی خوابی وارام کننده اعصاب بسیار مفید است .


دچار آسم هستید؟
پیاز بخورید.
مصرف پیاز التهاب نایژک‌ها را از بین می‌برد.
(وقتی بچه بودم مادرم بسته پیاز درست می‌کرد تا روی قفسه سینه ما بگذارد. برای درمان بیم
D8ری‌های تنفسی خوب بود و کمک می‌کرد بهتر نفس بکشیم.)

 


از ورم مفاصل رنج می‌برید؟
باز هم ماهی میل کنید.

ماهی قزل آلا، تون، خ
D8ل مخالی و ساردین از ورم مفاصل جلوگیری می‌کند.
(ماهی سرشار از روغن‌های امگاست که برای سیستم ایمنی فوق العاده است.)


دل بهم خوردگی دارید؟
موز و زنجبیل.
موز به معده ای که اذیت شده کمک می‌کند.
زنجبیل حالت تهوع صبحگاهی و دل آشوب را درمان می‌کند.

 

اگر عفونت مثانه دارید؟
آب قره قاط یا زرشک بنوشید.
آب قره قاط سرشار از اسید می‌باشد که باکتری‌های مضر را کنترل می‌کند. 

 
دچار پوکی مشکلات استخوان هستید؟
آناناس میل کنید.

شکستگی و پوکی استخوان با کمک منگنز موجود در آناناس قابل پیش گیری است.


از سندرم پیش از قاعدگی رنج می‌برید؟
ذرت بوداده میل کنید.

خانمها می‌توانند با صرف ذرت بوداده که به کاهش افسردگی، نگرانی و خستگی که از عوارض
PMS
می باشد پیش گیری کنند.


دچار مشکلات حافظه شده اید؟
صدف خوراکی بخورید.

صدف با داشتن روی مورد نیاز به بهبود عملکرد مغز کمک می‌کند.

 

مصرف کندور بطور روتین وروزانه تا سن 70 سالگی مفید فایده است .


سرما خوردید؟
سیر بخورید.
سرو کله گرفته را با سیر تمیز کنید. (یادتان باشد که سیر سطح کلسترول را نیز کاهش می‌دهد)

 

سرفه می‌کنید؟
فلفل قرمز !!!
مشابه ماده ای که در شربت سرفه بکار می‌رود در فلفل قرمز وجود دارد. البته فلفل قرمز را با احتیاط مصرف کنید شاید معده شما را تحریک کند.


سرطان سینه؟
گندم، سبوس و کلم مصرف کنید.
این مواد استروژن را در سطوح سالم نگه می‌دارند.

 

سرطان ریه؟
سبزی‌های  سبز تیره و نارنجی رنگ  مصرف کنید.

بتا اکروتن نوعی ویتامین
A پادزهر مفیدی است که در سبزی=2 0های تیره و نارنجی رنگ یافت میشود .

 

زخم معده بروز کرده؟
کلم بخورید.
کلم شامل ترکیب7تی است که به درمان زخم معده و دوازدهه کمک می‌کند.

 

اسهال؟
سیب میل کنید.
سیب را با پوست رنده کنید. بگذارید تا قهوه ای شوید و برای درمان این وضعیت میل کنید. ( موز نیز برای این بیماری خوب است)

 

از شریان‌های رسوب گرفته رنج می‌برید؟
آووکادو بخورید.

چربی غیر اشباع شده موجود در آوکادو کلسترول را پایین می‌آورد.


فشار خونتان بالاست؟
کرفس و روغن زیتون میل کنید.

روغن زیتون فشار خون را پایین می‌آورد.
کرفس نیز شامل ماده ای است که فشار خون را پایین می‌آورد.


ناهماهنگی قند خون دارید؟
بروکلی و بادام زمینی میل کنید.
کروم موجود در بروکلی و بادام زمینی انسولین و قند خون را تنظیم می‌کند. 


 
کیوی:
ریز و مقوی. منبع بسیار خوب پتاسیم،منیزیوم، ویتامین
E و فیبر. ویتامین C موجود در آن دو برابر پرتقال می‌باشد.
 

 

سیب:
یک سیب در روز پزشک را دور نگه می‌دارد؟

 

 با اینکه سیب ویتامین C کمی دارد ولی  دارای  آنتی اکسیدان‌ها  وفلاونوید‌هایی می‌باشد که با تشدید فعالیت ویتامین C به کاهش خطر سرطان روده بزرگ، حمله قلبی و سکته مغزی کمک می‌کند


توت فرنگی:

میوه محافظ. توت فرنگی بالاترین قدرت آنتی اکسیدان را در میان میوه ای اصلی دارد که بدن را در برابر سرطان، رادیکال‌های آزاد رسوب شده درون رگ‌های خونی محافظت می‌کند.

پ(در واقع هر میوه ای از خانواده توت برای شما خوب و مفید اسA. شامل میزان بالای انتی اکسیدان هستند و ما را
جوان نگه می‌دارند ... آبی بهترین نوع است و کلیه رادیکال‌های آزاد را که به بدن هجوم می‌آورند از بین می‌برد.

 

پرتقال:
شیرین ترین دارو.

خوردن 2 الی 4 پرتقال در روز کمک به پیش گیری از سرماخوردگی و کلسترول
پایین می‌کند و سنگ‌های کلیه را از بین می‌برد و خطر سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد.


هندوانه:
هندوانه شامل مواد طبیعی (منابع طبیعی) بهترین تسکین دهنده عطش. شامل 92 % آب و حجم بسیار زیادی از گلوتا
A Aیون می‌باشد که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. همچنین منبع اصلی لیکوپن - اکسیدان ضد سرطان است.   سایر مواد غذایی یافت شده در هندوانه شامل  پتاسیم و   ویتامین C می‌باشد که کمک به حفظ سلامت پوست می‌کند و همچنین پوست ما را در برابر اشعه‌های خطرناک SPF محافظت می‌نماید ).


گواوا :
گواوا و پاپایا: بالاترین سطح ویتامین
C از نظر فیبر نیز غنی است که به جلوگیری از یبوست کمک می‌کند.

 

گوجه فرنگی:
ترفند پیش گیرانه بسیار خوبی برای آقایان است و بیماری‌های پروستات را از آنها دور نگه می دارد.

 


 
 
پخت نا بسامان نان در میامی
نویسنده : مصطفی پزشکی - ساعت ۸:٥٦ ‎ق.ظ روز یکشنبه ۳ آبان ۱۳۸۸
 

به بهانه خبر طرح شده در ستون پچ پچ وب سایت" میامی شهر خوشه های طلایی" مبنی بر وضع نا بسامان پخت و توزیع نان در شهر میامی ـ از آنجا که دشت میامی تولید کننده انواع گندم با کیفیت در سطح منطقه بوده و کشاورزان غیور و فن آشنا آن دیار همواره کوشیده اند با تولید و کشت گندم به عنوان تولید قوت لایموت مردم نگاه کرده و مولفه مقدس بودن آن را فراموش نکنند باعث تاسف می باشد که هم اکنون با اعمال مدیریتهای نا بجا و غیر خردمندانه مردم آن دیار نانی را مصرف کنند که به سبب عدم رعایت نکات فنی و عمل آوری آن لاجرم از مواد افزودنی و جوش شیرین استفاده و باعث شیوع  انواع بیماریهای گوارشی در بین مردمان گردد ازاین رو با توجه به مطالعات گسترده ایی که در این خصوص توسط پژوهشگران و دانشمندان این کشور صورت گرفته لکن بدلایل معلوم و نامعلوم هرگز از آنها بهره برداری نشده است و عدم  بهره گیری از دستاوردهای موجود  نوعی ظلم به این مردم  میباشد.

 

مردم بخوبی می دانند که : 

 

الانه 150 هزار تن نان به ارزش تقریبی 10 میلیارد تومان، تنها در تهران دور ریخته می‏شود. با احتساب دور ریز در سایر شهرهای کشور، سالانه بیش از 600 هزار تن نان خشک به ارزش تقریبی 40 میلیارد تومان دور ریخته می‏شود.

 

علی‏رغم بار سنگینی که به عنوان یارانه نان بر بودجه دولت تحمیل می‏شود، نان به صورت مطلوب در اختیار مردم قرار نمی‏گیرد و حدود 30 درصد آن به صورت دور ریز و ضایعات درمی‏آید که معادل 5/2 میلیون تن گندم یعنی همان مقدار کسری سالیانه‏ای است که با پرداخت ارز از خارج وارد می‏شود.

 

موارد فوق‏الذکر نمونه‏هایی از اخبار اسفبار ضایعات و دور ریز نان است که مدام می‏خوانیم و می‏شنویم. اما به راستی راه چاره چیست و مقصر کیست؟ صنف نانوا یا خانواده‏ها و یا هر دو؟ در ایران ما، گندم همیشه از احترام و اهمیت ویژه‏ای برخوردار بوده است. هنوز هم مردم کوچه و بازار وقتی تکه نانی بر سر راه ببینند بر آب روان می‏ریزند و یا در گوشه‏ای قرارش می‏دهند. اکثر مردم گناه می‏دانند نان و گندم زیر دست و پای پایمال شود. گذشته از این اعتقادات، گندم مهمترین عامل تغذیه مردم است و هم اکنون بیش از 60 درصد زمینهای زراعی کشور، زیر کشت گندم می‏رود.

 

آیا با این تفاصیل لختی، اندیشیده‏ایم گندم با چه زحمتی تولید می‏شود، برای ذخیره‏سازی آن چه مرارتها که متحمل می‏شویم؟ دست آخر زمانی که گندم به آرد تبدیل می‏شود و در اختیار نانواییها قرار گرفت؛ در تبدیل آرد به نان مقدار زیادی ضایعات داریم که به صورت نان سوخته یا خمیر از چرخه مصرف خارج می‏شود. میزان این ضایعات تا حدود 30 درصد تخمین زده می‏شود. ضایعات نان آن قدر زیاد است که در جنب پخت و مصرف نان حرفه دیگری سر به در آورده است؛ به نام جمع‏آوری و خرید نان خشک از در خانه‏ها و توسط نان‏خشکیها!!

 

یکی از اهداف اساسی انقلاب اسلامی ایران، قطع و خشکانیدن ریشه‏های وابستگی اقتصادی به کشورهای بیگانه بوده و در این میان گندم یکی از کالاهای اساسی در اقتصاد است و در میان سایر کالاها از اهمیت و موقعیت استراتژیکی برخوردار است. در حال حاضر و علی‏رغم پیشرفتهای کشور در زمینه کشاورزی و افزایش سطح زیر کشت و بالا بردن میزان بازده تولید محصولات کشاورزی متأسفانه هنوز گندم وارد می‏کنیم. عواملی چون رشد جمعیت، فرهنگ غلط مصرفی جامعه در مصرف نان و بی‏توجهی تولیدکنندگان نان به مسائل فنی پخت، از مهمترین دلایل این امر می‏باشند. رعایت نکردن اصول فنی در پخت نان از سوی خبازان موجب افزایش چشمگیر ضایعات نان شده است و قسمتی از نان تولیدی به علت خمیری بودن، یا سوخته شدن و یا به هر دلیل دیگر، قابل استفاده نبوده وتوسط مصرف کنندگان عملاً دور ریخته می‏شود که نتیجه این امر تنها بازارگرمی «ریزه‏نانی» و «نمکی»ها می‏باشد و این در حالی است که اگر ضایعات نان را از 30% به حداقل 5% برسانیم، صرفه‏جویی حاصل نه تنها ما را به مرحله خودکفایی اقتصادی در زمینه گندم می‏رساند، بلکه در سال بیش از یک میلیون تن گندم مازاد بر مصرف داخلی خواهیم داشت که می‏توان آن را به کشورهای همجوار صادر کرد. از طرف دیگر عدم دور ریز نان خود نقش مهمی در اقتصاد خانواده‏ها و مخارج آنها بخصوص اقشار آسیب‏پذیر خواهد داشت.

اما متاسفانه بدلیل اعمال مدیریتهای ضعیف و غیر علمی حصوصا دراین راستا نه شیوه های سنتی و قدیمی خویش را حفظ کرده ایم که با اعمال چنین شیو ه های مصرف نان ماکول نسیب مرم میشد بلکه به دلایل سو ء استفاده و مال اندوزی از این طریق بستری را بوجود آورده ایم که با فراموش کردن دانش فنی گذشتگان فرهنگ مصرف مان را که منبعث از تاریخ و آیینهای ملی و مذهبی بود را نیز به بوته فراموشی سپرده ایم پس با عزمی ملی و با خواستگاهی بر خواسته از خرد ورزی عزم و قصد آن کنیم تا بکوشیم با احیا آیینهای مذهبی و ملی خود از حرمت این برکت الهی دفاع کنیم و نگذاریم با از بین بردن تقدس و حرمت این برکت تیشه بر ریشه خود بزنیم